zondag 13 februari 2011

Zaterdag 12 februari: Voorstellen op het strand

In de ochtend gingen An en ik te voet naar het 'shoppingcenter', geladen met twee winkeltassen en 1 liter water! We moesten wel gaan want er was te weinig brood en confituur voor het ontbijt, maar het was snikheet. Er bleek maar geen einde te komen aan die weg! Maar we zijn er geraakt, we hebben ons onderweg bij onze fruit-en groenteboer wel een appeltje gekocht.
Na het ontbijt zijn de anderen naar de winkel gegaan voor de grote inkopen, maar zij konden wel terug komen met een taxi, aangezien ze heel veel water moesten kopen.

Na de middag nam Katrien ons mee naar het strand om ons voor te stellen aan een aantal mensen. De meesten waren mensen met winkeltjes langs het strand of die souvenirtjes uit de hand verkopen, ze heeft hen gevraagd om op ons te letten als we eens naar het strand gaan. Wat valt hieronder te verstaan: niet meteen bij ons komen en beginnen 'blablabla' want dat moeten we al de hele dag op school en ook niet komen om te verkopen, als wij dit willen zullen wij wel bij hen komen; wel erop letten dat we niet lastig gevallen worden door andere Kenyanen, als dit het geval zou zijn moeten ze wel naar ons komen om de andere Kenyanen vriendelijk weg te sturen.
Na een hele tijd wandelen hebben we een verfrissende cola gedronken (sommigen sprite) en dan hebben we een lift gekregen van de kamelen tot waar we moesten zijn op het strand, dan nog een eindje te voet langs de weg.

EĆ©nmaal aangekomen zijn we beginnen koken, in het ene huisje vis voor vandaag, in ons huisje spaghettisaus voor morgen.
Na het eten nog wat rustig buiten gezeten en gebabbeld, daarna ons bedje in, klaar voor een volgende dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten