zaterdag 12 februari 2011

Dinsdag 8 februari: Voor het eerst naar school...

Eerst samen gezellig ontbeten…
Katrien had voordien onze koelkast al wat opgevuld met water, cola, sprite, brood, kaas en jam.
We hadden de vorige dag een soort mini-mieren in de koelkast gespot, maar deze waren verdwenen… totdat we de confituurpot openden! Die beesten geraken dus in een nog-nooit-geopdende-confituurpot.
Maar John garandeerde ons dat dit geen kwaad kon, we moesten ze er gewoon afhalen.
Om tien uur kwam Katrien ons oppikken om naar school te gaan. We gingen eerst op gesprek bij mister James, samen met Katrien en Michael.
Ik ging samen met An naar klas 2 en klas4 kijken. We begrijpen het systeem in de namiddag nog niet helemaal, maar Katrien en mister James vertelden ons dat er vandaag vanalles tussen gekomen was.
Het grootste gebeuren dat anders was dan andere dagen: Onderweg waren ze twee kindjes tegengekomen die verwaarloosd worden, één van de mensen die hier nu zijn had dit ook gezien en wou hier meteen iets aan doen. Katrien stelde voor om hen naar school te laten komen, de vrouw die de kindjes wil helpen gaat nu voor de school betalen voor de kindjes en ook voor medische kosten e.d. De kindjes zullen nu ook op de site komen zodat iemand hun maaltijd op school kan sponsoren. An en Jessica voelden zich hier meteen toe aangetrokken en gaan waarschijnlijk deze kindjes sponsoren, ik vind dit zeer mooi van hun, dat ze dat willen doen voor deze kindjes.
Tijdens de middag hielpen we met de bedeling van het eten.
De observatie zelf was een hele belevenis, het is hier zo anders dan bij ons… Maar in klas twee vond ik het wel zeer fijn tijdens de rekenles. De kinderen die iets vooraan in de klas moesten oplossen en die dit goed deden, werden beloond door een liedje dat door de hele klas werd gezongen: een deel in Swahili en daarna ‘a very good girl/boy and a wonderful girl/boy’.
Na de les hebben we in de keuken nog even geholpen om bonen te sorteren.
We mochten samen met Katrien naar de winkel om nog wat dringende boodschappen te doen. We waren vrij laat thuis, maar we hebben samen gekookt zodat we overheerlijke spaghetti konden eten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten