dinsdag 12 april 2011

Week 8: De laatste week

Op maandag en dinsdag hebben Marion en ik twee daagjes vrijaf genomen.
Het is immers onze laatste week en we hebben nog heel wat te doen. En geef toe, naar huis gaan zonder souvenirs, dat zou jammer zijn he.
Wat hebben de anderen gedaan op maandag en dinsdag? Toezicht gehouden en de leerkrachten geholpen waar kon, om de rapporten van de leerlingen te schrijven.

Op woensdag hebben we ons creatief talent boven gehaald en hebben we Lies en Lise geholpen met het kleuren van de schrijfpatronen die in de werkmappen van de kleinste kleutertjes moesten komen.

Donderdag was de laatste schooldag, dit betekende... de ouders komen mee naar de school en de rapporten zullen worden uitgedeeld.
De kinderen moesten er vroeger zijn dan de ouders, zodat we eerst samen de klassen nog konden kuisen en heel veel stoelen konden halen bij Kebene, om alle ouders een zitplaats aan te bieden. De ouders werden om 9uur verwacht, dit met de bedoeling: als we om 10u30 starten, zullen de meeste ouders die komen wel aanwezig zijn.
En dit was vrij goed getimed.
Alle vrijwilligers mochten de prijzen voor de besten van de klas afgeven aan de leerlingen van hun eigen klas. Dit was echt een tof moment, de prijzen uitdelen aan de top 3 van mijn klasje, klas 5. Ik was enigszins verbaasd over de top 3, maar dat maakte me extra fier op hen!

Na de middag mochten de ouders samen met hun kinderen naar huis. De leerkrachten bleven natuurlijk nog allemaal. We hebben nog een laatste vergadering gehad, een 'open meeting', iedereen mocht vrij praten. Maar het was vooral een 'positif meeting'! De manager had enkel goed nieuws op de planning van deze meeting staan en aan iedere leerkracht werden zijn positieve eigenschappen verteld.
Na deze meeting werd het eerste deel van het schooljaar en het einde van mijn ontwikkelingsstage mooi afgerond door eerst samen gezellig nog iets te drinken op de speelplaats en daarna met het hele R4Kteam nog eens typisch Afrikaans te gaan eten: ugali met vlees, zonder bestek! :)

Wat zal ik het hier missen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten