zaterdag 12 maart 2011

Safari!



Het weekend tussen week 4 en week 5 gingen Marion, An, Jessica en ik samen op safari naar Tsavo East; voor 3 dagen en 2 nachten. Dus van zaterdag ochtend, 6u30 tot maandag namiddag 14uur.

De giraf en ik

Ook een jachtluipaard is zeer uitzonderlijk om te zien; sommige mensen gaan voor een hele week op safari, maar krijgen geen jachtluipaard te zien. We hebben dus echt heel veel geluk gehad!
Ook hebben we veel beesten van heel dichtbij gezien: olifanten en giraffen staken het straat over voor onze auto, maar ook de leeuwen kwamen op de laatste dat zeer dichtbij, ze passeerden vlak langs onze wagen!
Echt ongelooflijk!

De leeuwin, op minder dan 2m van de auto

Onze lodge was ook heel goed in orde! Een mooie kamer, met een mooie badkamer. Een zwembad met zicht op het park, zelfs met zicht op de waterpoel vlakbij, waar de dieren komen drinken.

Eén minder aspect waren de apen... De eerste dag kwamen we pas aan voor lunch toen de keuken bijna ging sluiten, dus snel snel naar de kamer en onmiddellijk naar het restaurant. Onderweg van de kamer naar het restaurant liep er een zeer agressieve aap langs ons in de andere richting. Jessica had het vanaf dat moment al helemaal niet meer voor de bavianen.
We waren nog geen tien minuten in het restaurant toen er een baviaan langs een open raam de tafel achter ons besprong. Van daaruit nam hij een aanloop met een afzetje op Jessica's schouder, met zijn andere hand: GRABBEL in Tine haar bord en hop, weg was de baviaan. Gelukkig hield Jessica er enkel was schrammen aan over en een kleine vrees voor bavianen.

De harde bewijzen van de aanwezigheid van gevaarlijke bavianen!


Het eerste zicht van onze safari
Landschap
Landschap


Zebra's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten